Autoverzekeringen vergelijken

BESPAAR TOT €250,- PER JAAR

Vergelijk meerdere autoverzekeringen

Betaal je ook teveel voor je autoverzekering? Vergelijk meerdere verzekeraars, stap over naar een andere verzekering en bespaar tientallen euro's per maand. De prijs van een autoverzekering varieert nogal sterk. De prijs wordt beïnvloedt door veel verschillende factoren zoals: leeftijd van de bestuurder, aantal schade vrije jaren en leeftijd van de auto. De getoonde prijzen zijn een voorbeeld.

autoverzekeringen

Waarom stijgen de autoverzekeringspremies?

Autobezitters in de groep 25-34 jaar komen er qua stijging het best vanaf. Voor hen steeg de premie in 2020 gemiddeld met slechts 3,8 procent ten opzichte van 2019. De grootste stijging is met 6,2 procent te zien in de groep 35-44 jaar. Overigens blijven jongeren in de groep 18-24 jaar de hoofdprijs betalen. Zij betalen met een jaarlijkse premie van gemiddeld 1.643,94 euro in 2020 maar liefst 722,55 euro meer dan de leeftijdsgroep boven hen.

Waarom verschillen de premies per merk?

Verzekeringsmaatschappijen mogen zelf hun premies bepalen en doen dat onder meer aan de hand van het profiel van de automobilist, maar ook op basis van bijvoorbeeld het automerk. Het ene automerk trekt nu eenmaal meer roekeloze bestuurders aan dan het andere, want dat is in schadestatistieken duidelijk terug te zien. Ook worden door bestuurders van ene automerk doorgaans veel meer kilometers gereden dan bij het andere, met een grotere kans op schade als gevolg.

Hoeveel stijgen de premies?

Dat automobilisten in de coronacrisis minder de weg op gaan en minder ongevallen veroorzaken leidt niet tot een automatische daling bij de verzekeringspremies. Sterker nog, de autoverzekering werd in 2020 gemiddeld juist 50 euro duurder vergeleken met het jaar daarvoor. BMW-rijders waren dubbel de pineut. Zij moesten gemiddeld 100 euro meer betalen voor hun jaarpremie.

Aangesloten autoverzekeraars

De volgende autoverzekeraars zijn opgenomen in de autoverzekeringen vergelijker: ZERO, Bovemij, rhion, avéro, a.s.r. en Allianz.

zero

ZERO

Meer informatie

Bovemij

Bovemij

Meer informatie

rhion

rhion

Meer informatie

avero

avéro

Meer informatie

asr

a.s.r.

Meer informatie

Allianz

Allianz

Meer informatie

Waarom vergelijken?

De prijzen die zijn te vinden op vergelijkingssites, zijn in veel gevallen goedkoper dan de prijzen rechtstreeks van de aanbieder. Sinds de liberalisering van de markt, vergelijken steeds meer mensen de prijzen via prijsvergelijkers. Dat weten leveranciers natuurlijk ook, vandaar dat zij met goedkope prijzen willen concurreren met andere leveranciers.

Aanbieders vergelijken

Aanbieders vergelijken op onze website is 100% betrouwbaar en veilig. Als je via onze vergelijker een keuze hebt gemaakt, kun je via onze website direct overstappen van leverancier. Zo helpen wij je aan het voordeligste contract. Je gegevens worden alleen gebruikt voor de nieuwe aanbieder. Die zorgt vervolgens voor een soepele overstap naar je nieuwe contract.

14 dagen bedenktijd

Heb je door bij ons te vergelijken een aantrekkelijk aanbod gevonden, dan kun je direct gratis overstappen naar een andere leverancier of aanbieder. Je gegevens worden direct en veilig doorgestuurd naar de aanbieder van je keuze. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd nadat je de bevestiging van de nieuwe aanbieder hebt ontvangen.

Hoe stap je over naar een nieuwe autoverzekering?

Stap 1. Geef binnen de vergelijker aan welke eigenschappen de autoverzekering moet hebben.
Stap 2. Bepaal met behulp van de vergelijker welke autoverzekering voor jou de beste keuze is.
Stap 3. Klik binnen de vergelijker op 'Begin je aanvraag'.
Stap 4. Stap over op de site van de aanbieder.

Je huidige autoverzekering wordt automatisch voor je opgezegd.
Als je niet tevreden bent met je overstap, kun je binnen 14 dagen zonder kosten annuleren.

Wat dekt een autoverzekering?

Er zijn veel verschillende autoverzekeringen. De een dekt veel, de ander weinig. Ondanks dat de verzekeringen per aanbieder kunnen verschillen, valt er wel veel te vertellen over de opties die de verschillende verzekeringen bieden. Wij helpen u beter te bepalen welke autoverzekering het beste bij u past.Een autoverzekering is verplicht. Iedereen die een auto in Nederland registreert moet dus een autoverzekering afsluiten. Hierbij kunt u kiezen uit drie typen verzekeringen: WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Uitgebreid Casco, ook wel Allrisk genoemd. Vooral tussen WA+ Beperkt Casco en WA+ Uitgebreid Casco zitten per aanbieder veel verschillen in de dekking.

Wat dekt een WA-verzekering?

In Nederland moet u minimaal WA verzekerd zijn. Deze is bij vrijwel alle verzekeraars hetzelfde. Een WA-verzekering beschermt u als u schade veroorzaakt aan andermans auto. Dit heet ook wel aansprakelijkheid. Ook hulpverlening valt onder deze dekking, als u met pech langs de weg staat in binnen- en buitenland. Moet uw auto gesleept worden of moet u vanuit het buitenland terug naar huis? Dat valt onder deze verzekering. Maar: u bent niet verzekerd tegen diefstal, inbraak of andere vormen van schade aan uw eigen auto. Uw auto wordt dus voor u weggesleept, maar u zult de schade zelf moeten betalen.

Wat dekt een WA+ Beperkt Casco autoverzekering?

Met WA+ Beperkt Casco heeft u al veel meer opties. U bent standaard verzekerd voor alle onderdelen van de WA-verzekering. Daarbovenop komen opties voor ruitschade, schade door brand of schade door natuurverschijnselen. Als uw auto gestolen wordt keert een WA+ Beperkt Cascoverzekering de dagwaarde uit. Over het algemeen bent u met een WA+ Beperkt Cascoverzekering verzekerd voor de meest voorkomende vormen van schade, maar de precieze dekkingen kunnen per verzekeraar verschillen. Lees dus altijd goed de polisvoorwaarden.

Wat dekt een Allrisk autoverzekering?

Een WA+ Uitgebreid (of Volledig) Cascoverzekering noemen we ook wel een Allrisk autoverzekering. Het is de meest uitgebreide autoverzekering. Met dus ook de hoogste dekkingsgraad. Vaak is dit de enige verzekering die schade die u zelf veroorzaakt, ook vergoedt. Bijvoorbeeld als u per ongeluk tegen een paaltje aanrijdt bij het inparkeren. De precieze dekking kan per aanbieder verschillen, maar over het algemeen betekent Allrisk verzekeren dat u zich tegen vrijwel alle schade aan uw auto verzekert.

Aanvullende dekkingen

Naast de standaarddekkingen binnen de WA, WA+ Beperkt Casco en WA+ Uitgebreid Cascoverzekeringen kunt u ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Deze beschermen u bij incidenten die normaal gesproken niet binnen de dekking van een standaard autoverzekering vallen. U kunt hierbij denken aan de volgende dekkingen:

Extra dekking op accessoires

Een extra dekking op accessoires die u later heeft laten inbouwen. Accessoires uit de fabriek horen bij de basisdekking. Maar bouwt u later bijvoorbeeld een nieuwe radio of een nieuw navigatiesysteem in, dan zijn dit nieuwe accessoires. Deze zijn vaak standaard meeverzekerd tot een maximum bedrag. Dit bedrag kunt u zelf (laten) verhogen.

Inzittenden Plus

Inzittenden Plus. Een aanvullende dekking van Aon Direct waarbij u de inzittenden van uw auto tot een miljoen verzekert bij ernstige ongevallen. Voor meer informatie over aanvullende dekkingen buiten de standaard autoverzekeringen kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Aon.

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand. Na een ongeluk kunt u soms in een situatie terechtkomen waarin juridische expertise goed van pas komt. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering weet u zeker dat u in zo’n situatie gebruik kunt maken van deskundige juristen. Heeft u zelf al een aparte rechtsbijstandverzekering? Controleer dan goed of hier een module verkeer instaat. Zo ja, dan bent u al verzekerd voor deze kosten.

Hoe worden de autoverzekeringen vergeleken?

Om de vergelijking voor autoverzekeringen te kunnen maken, vragen wij je enkele selecties te maken. Die gegevens worden gebruikt om te bepalen welke autoverzekeringen overeenkomen met jouw selectiecriteria. De autoverzekeringen hebben allemaal de door jouw gekozen dekking. Het is mogelijk dat de autoverzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Daarop zijn de verzekeringen niet vergeleken. Autoverzekering resultaten waarvoor wij bemiddelen tonen wij vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: kilometers per jaar, dekking, betalingstermijn, leeftijd en schade vrije jaren. De prijzen die getoond worden gelden alleen voor nieuwe klanten.